Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech.org

Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Museums IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you think museums are important?

Answer:- Museums are very important in our various countries. It helps the younger generation to have a very good knowledge of what happened in the country and also keeps the particular place’s history unlost.

Question 2:- Are there many museums in your hometown?

Answer:- My hometown has just a single museum which has a stone been pinched by human hands in the olden days to become an OWARE, a game been played by many people in the country and people travel from different parts of the country to have a look at this amazing stone.

Question 3:- Do you like to visit museums?

Answer:- Yes, of course. Museums always come with very interesting items, and it is always nice to visit one, so I really like to visit museums often.

Question 4:- How often do you go to museums?

Answer:- It is a routine in my family to at least visit two museums annually. Even though it’s not always a dream come true but I try to visit museums occasionally but not very frequent.

Question 5:- When was the last time you visited a museum?

Answer:- I visited the museum two years ago since there has been lockdowns and covid-19 restrictions, which has prevented many social gatherings, and this has really affected me, but I hope to visit one very soon.

Question 6:- Did you visit museums when you were a child?

Answer:- I wasn’t graced with the opportunity to visit the museum often when I was a child. But I remember I went there on a church excursion, and this was the only time I remember going to the museum in my childhood days.

Question 7:- Why is it boring for children to go to museums?

Answer:- I don’t think it’s always boring for children to visit the museum, but on the other hand, they usually want to visit a children’s park or a place filled with toys.

Question 8:- How can we make museums interesting for children?

Answer:- As I was talking about toys and children’s parks recently, I think museums should be filled with plenty of toys to make children enjoy visiting the place regularly.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.