Talk About an Exciting or Interesting Book You Read


text to speech

Talk about an exciting or interesting book you read

  • What the book is
  • What it is about,
  • Why you read it,
  • Why do you find it exciting

Sample Answer of Talk About an Exciting or Interesting Book You Read

I used to play cricket, so I did not have a habit of reading books instead of newspapers, but my brother loves to read books—my sibling order books online and read during his leisure time. Last year when I was struggling to do things on time, he provided me a book on time management, and the name of that book was "Eat That Frog."

The title seemed interesting to me, so I have complete the book in one sitting. It has around 24 chapters on time management, and after every chapter, there was a quiz, so by answering those questions, I can implement some strategy to do work on time at my work as well as study. After reading the books, I understand how my brother can do the work on time even he has lots of pressure on his work.

The author of this book is "Brain Tarcy" who has written many books on time management. He also has a youtube channel in which he provides time management and money management lessons. It was an extremely good book to read, and their lesson has changed my life to get the works on time. It is really a very helpful full book, and I thank my brother for advice on this book to read.

Follow ups Talk About an Exciting or Interesting Book You Read

Question 1:- Do people in your country like to read books?

Answer - In my country, many people like to read books as the book is one of the knowledge sources in terms of new words, grammatical arrangements, history, information, and many other things. Some people also read the books in their leisure time in my country to develop reading skills which will be used fully for them to appear in some competitive exam for which some questions are on reading base.

Question 2:- Do you think reading is important?

Answer - According to my opinion reading is a good habit which everyone needs to possess as it develops our mind and additionally it boosts our knowledge and information.

Question 3:- What kinds of books are most popular in your country?

Answer - There are numerous books such as fiction, non-fiction, history, biography related, etcetera is famous in India.

Question 4:- Do you think electronic books will eventually replace paper books?

Answer - Nowadays, electronic book dominates the traditional book as it is easily available and free from many site and application through the internet. I think after one-decade paper books completely replaced with electronic one owing to many good features.

Question 5:- Some people like to collect books. Why do you think they do this?

Answer - People prefer to collect books to read them as many of them have a hobby of reading. Another reason may be many people love to the collection of books at their home as they are following or admire the writer of that books.

Question 6:- Is compulsory reading (in school) is a good idea?

Answer - I completely agree with this idea as I already mentioned reading is essential to develop our mind so it is necessary to make compulsory at school time so a student would become more comfortable in future life.

Question 7:- What books do children read, and what do adults read?

Answer - Children are love to read comics and some fiction stories as they give them entertainment and interest in reading. On the other hand, adults want to develop their skills, so they mainly prefer history, biography, and non-fiction books.

Question 8:- Why do men and women prefer different books?

Answer - There are many reasons for proffering books gender-wise and firstly, owing to individual Intrest. Secondly, we can say according to the preference of their works like many men avoid reading books for household-related activities while women are keen to read these types of books.

Question 9:- What type of books do children read nowadays?

Answer - As I mentioned, earlier children used to read adventurous comics and some fiction books in recent times. Many juveniles also read their textbooks to enhance their knowledge and appear in the exam.

Question 10:- Can storybooks be an ideal gift for children?

Answer - Indeed, it is a great gift to children which does not only help to improve their reading skills but also benefit them to read they like the most. Also, from the storybooks, they can learn some social characteristics which will help them in future life.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also Read Talk About Something Important That Has Been Kept in Your Family for a Long Time

Leave a Reply

Your email address will not be published.