Your Country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


Text to Speech

Your Country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Your Country IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Tell me about your country.

Answer- My country is called Ghana. A peaceful country located in the western part of Africa and known for its availability of natural resources such as gold bauxite and also being a part of the most cocoa produced countries around the globe.

Question 2:- Where is your country located?

Answer- As I said earlier, my country is located in the western part of Africa, sharing borders with Togo, Benin, Burkina Faso and Ivory Coast. 

Question 3:- Which part of your country do most people live in?

Answer- Most of the people live in the Ashanti region. Even though it is not the largest region in the country, it has a high percentage of the total population due to the easier life it provides its residents with.

Question 4:- What are the main industries in your country?

Answer- Although the country is basically laid on farming, the big industries in the country are owned by different people, and they are usually producers of items such as gold, salt and oil.

Question 5:- What are some of the good things about living in your country?

Answer- My country is renowned for its hospitality. And also the numerous tourist sites in the country makes it so interesting to be, as you will have the opportunity to see many things. Lastly, peace; my country is known to be one of the peaceful countries in the world and highly ranked in Africa.

Question 6:- What are some of the bad things about living in your country?

Answer- The bad thing in my country is insecurity. Armed robbers are rampant in our neighbourhood and are able to harm people with the least given opportunity.

Question 7:- Do you know the history of your country well?

Answer- Oh yes, you are usually taught a lot about the country in primary schools as you grow up.

Question 8:- Which part of your country do you want to live in?

Answer- The capital town of the country, Accra, that’s where I have always wanted to live. It has the biggest companies in the country, and it’s the place where all the affluent people likes to live.

Question 9:- What makes you feel proud of your country?

Answer- I am proud of my country for the peace we have.

Question 10:- Will you stay in your country in the future?

Answer- I am not sure. Because I am someone who loves to travel a lot so definitely, I would surely travel outside the country some time to come to tour around the world if I have the opportunity.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.