Describe an App You Know IELTS Speaking Cue Card


Convert Text to Speech

Describe an App you know

  • What the app is,
  • How does the app use for,
  • how did you know this app,
  • Why do you use this app

Sample Answer of Describe an App You Know

In the 21st century, due to technological advancement, electronic gadgets like smartphones and computers are becoming an integral part of our life. The reason for this is that there are lots of applications are available in the market which eases our life to a greater extent.

Instagram is one of the apps I know because of its use. Instagram is a social media app that helps us to keep in contact with our friends and relatives digitally. On this app, we can share our photos, stories and real-life experiences with our kith and keen on the internet, as well as we can also see the posts and stories of their life.

I don't know about this app, but my friend had suggested me this app and its features because once I lost my phone, so all the contacts in my phone were gone. At that, I became frustrated, but due to Instagram, I have contacted friends again easily. This app also helps to message friends, to do video calls and also help to promote products for business.

There is also another feature of this is that using Instagram reels, we can video of ourselves for singing, acting etc... Generally, it helps us to enhance our talent.

Follow ups Describe an App You Know 

Question 1:- Which phone app is the most popular in your country?

Answer - The most popular app in our country is what's app because using this we can message and call our friends apart from this we can also share photos and important documents with our friends. We can also send money to anyone through this app.

Question 2:- Do you think the parents should limit the time their children spend on the phone?

Answer - Yes, I think parents should limit the time of use of phones of their children because there are a lot of benefits to using phones in education, but apart from this, there are negative effects of using too many phones like it cause harm to our memory and also harm our eyes due to screen light of the phone.

Question 3:- Do you think people depend on phone apps too much?

Answer - Yes, I think nowadays people are become too much dependent on the phone apps because due to lots of advantages of the app which make human life easier by doing all hard jobs itself via just one touch.

Question 4:- Do you think some apps will help people to study?

Answer - Yes, there are so many education-related apps are available in the market like Unacademy where we can study as well as prepare for competition exams online by sitting at home. In addition to this, an app like edx and udemy where we can learn programming and other courses free of cost and can also earn a certificate after completing courses which help us to enhance our resumes.

Question 5:- What kinds of apps do you have on your phone?

Answer - There are so many varieties of apps are available on my phone, like Instagram and Facebook, where I can stay connected with friends and relatives and also get updated about their life. Apps like Hotstar and Netflix where I can watch movies and websites whenever I want. An app like google pay and phone pay where I can pay my bills and rent.

Question 6:- What are the drawbacks of having too many apps on your phone?

Answer - There are also so many demerits of this first one is our phone is started heating because lots of power are consumed if more apps we have. Another is the more apps we have, the more notifications we get. Hence it wastes our important time by checking all the notifications and updates in particular apps.

Question 7:- How much time do you spend on these Apps?

Answer - I generally spend 3 to 4 hours a day on the apps because I have addicted to these apps due to their plentiful uses. Another thing is that due to pandemic classes our college has been doing online, so as a reason, I have to spend much time on the apps.

Question 8:- Do you like to look for new Apps or just keep using the old ones?

Answer - I like to try new apps; due to competition, app developers make apps having more and more features that are better than old apps, which have certain limited features.

Question 9:- Do you use free APPs or the ones that you need to pay for?

Answer - I prefer free apps because all the possible features we want for daily use are available in the free apps, so the use of paid apps for this is a complete waste of money. Paid apps have certain limitations, but if we use free apps, then if a good new app comes into the market, then we can shift over this from the old one.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also Read Talk About Something Important That Has Been Kept in Your Family for a Long Time

Leave a Reply

Your email address will not be published.