Foreign language IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech

Foreign language IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Foreign language IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1. Why do you think it is important to learn a foreign language?

Answer -  From my perspective, learning a foreign language is important because of its benefits. Such as, the first one is it makes individuals competent in the language field, which makes it very easy to communicate with another linguistic person. Moreover, it enhances the skills of a person as well as helpful in career to join multinational companies for bright future.

Question 2. How is it helpful to you to speak a foreign language?

Answer -  Yes, it is definitely constructive for me because I can talk with foreigners very confidently and explore their cultures and backgrounds, as well as communicate very easily.

Question 3. What is the most difficult part of learning a foreign language for you?

Answer - Well, from my point of view it is an accent of foreign languages which is quite difficult for learning the language.

Question 4. What is the best way to memorize new words?

Answer - Well, I think that memorising the answers by their meanings or applications. In addition to this, interlink words with the real environment and make correct sentences.

Question 5. Is it better to learn a new word from translation or by definition?

Answer - Yes, of course, it is an excellent idea to learn new words by their translation and definition, which clear the word's meaning. From my perspective, both ways are good from the viewpoints of distinct generations. Because some people get it easy to learn by translating the meaning of words in their native language, or some can easily grasp the means of words by their definition.

Question 6. Why don’t some people know the language of the society they live in?

Answer - Well, it's a tricky question because there are several views behind this phenomenon. Such as, some individuals don't know their native language because their guardians forced them since childhood to learn the most popular languages rather than putting them towards the mother tongue. Moreover, it might be due to the interest of people towards learning other languages. We can say it is their preference.

Question 7. What do you think of children learning a foreign language?

Answer - I think the majority of juveniles learn the foreign language because they have a compulsory subject about foreign language in schools or their parents want that their children learn to that language by which they can get benefit in their young age in order to join the career with MNC as well as to the competitive edge among the modern Era.

Question 8. Why are some language classes boring?

Answer - From my perspective, the language classes might be boring sometimes because of not good teaching way or lack of appropriate presentation. Apart from this, lack of recreational facilities as well as hectic schedules of classes without any refreshment or break.

Question 9. Some students hate to learn foreign languages; what can teachers do to develop their interest?

Answer - Yes, of course, many students don't like to learn foreign languages because of their interests. They might be like to learn their own native language. Meanwhile, their preferences. So, teachers can do so many things to develop their interest in other languages. By way of good presentation with graphic animations. In addition to this, by showing good rewards that might be monetary or non-monetary but attractive to students for joining the new languages classes.

Question 10. Some people travel for learning a foreign language, what do you think?

Answer - In my opinion, travelling to other nations just for learning their language or cultural background exploration would benefit individuals because it expands their knowledge. Still, on the other hand, it might be expensive and call for a lot of financial burdens.

Question 11. What’s the best way to learn a foreign language?

Answer - I think the better way to learn a language is to practice the language by pronunciation again and again or by listening and watching podcasts by watching movies in other languages.

Question 12. Why can some people learn languages fast while others learn slowly?

Answer - Well, every human being is a unique creation, and no one has the same capability to learn anything. So I think it's the cognitive ability of a person which strengthen people fast or slow learning. Because good intelligence skills are helpful to the person in grasping any knowledge faster, but poor intelligence makes people lazy to learn anything.

Question 13. Does one’s age affect language learning?

Answer - Yes, definitely. Age is a crucial factor for learning everything. If we talk about children, they can easily learn anything without any restrain because their minds are like sponges in the childhood stage. Moreover, it might be quite tough for teenagers to learn any language or talking about mature age, where a person is independent to learn any language by considering their interest.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also, Read Describe a Time when Your Computer Broke Down

Leave a Reply

Your email address will not be published.