Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


TTS

Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like trees?

Answer:- Yes, I do like trees very much. As a child, I used to play climbing trees, and there were a variety of games to be played using trees. It feels good to sit under a tree shadow, especially if it is sunny weather. Trees have a lot of advantages in my country. Some people's life depends merely on trees; that is, they make money for living by selling trees, others produce charcoal by burning trees, others are guards to keep forests from illegal deforestation, and so on.

Question 2:- Are there any important trees in your country?

Answer:- The other benefit of trees is to make a house, and trees are important materials for building the wall and roof of a house, mainly in rural parts of the country. In the former time, bridges were also made from trees.

Question 3:- When was the last time you went to a forest?

Answer:- Furthermore, the ingredient for most furniture is the tree, be it a chair, table, shelf, kitchen cabinet, bed, drawer, couch. Most are made of wood, and wood comes from trees.

Question 4:- Would you like to go to the forest if you are free?

Answer:- In addition, trees are the main element in paper manufacturing industries.

Question 5:- Do you like to go to a forest?

Answer:- The last time I went to the forest was one year. I was in fieldwork and over the weekends went hiking in the forest. It was a nice memory. I enjoyed it a lot.

Question 6:- Would you like to live in a place that has a lot of trees?

Answer:- I am the kind of person who likes to see nature; I am very happy to go to forests and sit for a while, listen to lovely songs of birds, and walk under huge trees.

Question 7:- Where can one find trees or forests in your country?

Answer:- The place where I live is mountainous, and there are about five forests, not only forests, rivers and springs are available as well. In the future, I would like to have a house which has trees and green areas, and I prefer my house to be around the forest because I like nature, walking through forests, hiking and so on.

Question 8:- Did you ever climb trees when you were a child?

Answer:- As a child, some of my friends used to call me monkey guy because I was so fast at climbing trees; it was one of the games we used to play as a child, and yes, I love climbing trees, I had sustained a minor fall down accident from the trees.

Question 9:- Do you think we need to protect trees?

Answer:- Trees are the most vital part of life on earth. Trees breathe in CO2 and breathe out O2. In other words, trees are giving life to animals, so we should protect against deforestation and encourage the planting of new trees. Besides, trees decrease global warming, which is caused by human civilization. Moreover, some trees are used to make medicines. These reasons are more than enough to protect and care for trees.

Question 10:- Do you think places with trees attract more visitors than places with few trees?

Answer:- It is obvious that the human brain is more attracted to green areas than Deseret or places with a few trees. For taking a walk places with greenwood are preferred, to take rest jungles are better than abandoned places.

Question 11:- Have you ever planted a tree?

Answer:- Yes, I planted trees. There is an initiative called green legacy to fight deforestation, and everyone is expected to plant trees as much as he/she can. And I have planted a few trees, and they are growing.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.