High School and Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech.org

High School and Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

High School and Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Where is your hometown?

Answer - my hometown is kintampo, which is a linear town which is situated in the middle belt of Ghana. It is also demarcated as the centre of Ghana.

Question 2:- How often do you visit your hometown?

Answer - Because I work far from home, I visit there annually. Thus during my annual leave.

Question 3:- How many people live in your hometown?

Answer - if my guess is right, according to the 2020 population census, the number of inhabitants in my town was approximately 5000.

Question 4:- What is your hometown famous for?

Answer - Actually, my hometown puts Ghana on the map because it is home to two waterfalls that has a spectacular view and picturesque mountains. We also have a monkey sanctuary which is one of its kind in the history of Africa.

Question 5:- What’s the oldest part of your hometown?

Answer - I think the town centre will be the oldest part because history indicates that was where our ancestors settled when they immigrated to that land.

Question 6:- Who was your favourite teacher in high school?

Answer - madam Ema my English tutor, was second to none in my school. She was down to earth and always bent backwards to help us with our work .for these reasons, and she was my favourite tutor.

Question 7:- What’s your favourite subject in high school?

Answer - I perceived all subjects equally important at school, but if I have to choose, then I will pick English because its tutor has so much influence on me.

Question 8:- Do you still remember what happened on your first day of high school?

Answer - I don’t vividly remember what happened, but I was quite nervous and elated, and any other person will react the same. On that particular day, I met my best friend at the school entrance, and our bond grew stronger with the passing years.

Question 9:- Do you still keep in touch with your friends from high school?’Do you miss your life in high school?

Answer - Unfortunately, I’ve lost touch with a lot of them. It’s just in recent times that I got connected to a handful of them on Facebook.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.