Describe a Lesson that You Remember Well


iSpeech.org
Describe a lesson that you remember well; You should say

  • When it was?
  • Where it was?
  • What you did do?
  • What does your teacher do?
  • Why It was special?

Sample Answer of Describe a Lesson that You Remember Well

Growing up, I have attended classes and received several lessons. Be it academic or an extracurricular activity. Today I would like to talk about a lesson I received about a year ago.
-it was about first aid, and it was held at the public library in my community. participants were here from all nooks and crannies of my vicinity. in attendance were both young and adults who wanted to know how to give aid to someone before the medical team arrived. we were put into groups, and we practised how to dress wounds and give cardiopulmonary resuscitation to the unconscious being. I think this lesson was cut above the rest that iv sat for because it has taught me a valuable life lesson. -and the certificate I acquired really helped to gain admission into health college. It was an amazing exposure. to my way of thinking, setting reminders will be of great help and also, by doing it repeatedly, a person can easily remember. When we do a routine for a long time, it becomes part and parcel of us. For instance, I normally wake up at 4:30 am to pray, and iv been doing for a long time that whenever the time is due, I certainly wake up.

Part 3 Questions Describe a Lesson that You Remember Well

Question 1:- What can people do to help themselves remember information for their everyday needs?

Answer - I think these kinds of people are productive and very organized. They know when and where to get a task done. Moreover, they are able to prioritize their activity. They know which task is urgent and which needs less attention at the given moment.

Question 2:- What do you think of people using calendars to remind themselves of things?

Answer - although we all can easily forget, I think people that have the tendency to easily forget are those that have underlying conditions like dementia and Alzheimer’s disease. Also, when a person is preoccupied with a different task at the moment could easily forget. What’s more, people that are depressed or stressed have the tendency to easily forget too.

Question 3:- What kind of things do people forget easily?

Answer -I think one could enhance his memory once the causative factor is known. Thereby treating it or managing it could significantly improve the memory. Also, organizing things in such a way that you easily understand and memorize can help too. Moreover, repetition and self-testing could be of great help.

Question 4:- How can people improve their memory?

Answer - People will like to forget things that caused them great pain and trauma. For example, a broken heart, death of a beloved or abuse. I think by forgetting these things, only can the person move forward. so unpleasant things are like to be forgotten, unlike pleasant things we will like to always relive those moments.

Question 5:- What do sometimes people forget things they don’t want to do?

Answer - well, I can’t make heads and tails of this question, but to my knowledge, maybe the individual didn’t understand and organize that memory well, so other information in the brain interfered with it, and it got deleted. Time can also be a factor. if it happened a long time ago and you keep visiting it, you certainly forget.

Question 6:- Which do you think is more important to remember about, a business meeting or a meeting with a friend?

Answer - business meetings are definitely crucial, and recalling this can cause you an arm and leg, but for a friend, one could easily make it up for the person.

Question 7:- Why is it difficult for some people to remember things?

Answer - As I mentioned before, there could be an underlying condition like dementia, stress, depressed or it could be that the person didn’t understand the whole concept hence finding it difficult to memorize. It could also be that the person hasn’t been using that memory.

Question 8:- What kind of people is more forgetful?

Answer - well, I don’t think forgetfulness is channelled to a particular group, but from my perspective, adult could easily forget because they shoulder a lot of responsibilities.

Question 9:- In what situations is it important to remember information very well?

Answer - in my view I think about any given circumstance, is vital to remember information well because this can cause you grave harm .whether at work, school, at home and with the authorities.

Question 10:- Which is better for keeping childhood memories, photos or videos?

Answer - both actually are pretty good at keeping memories. always get this nostalgic feeling whilst holding a childhood picture or watching the video and reminiscing the good old days.

Question 11:- Can people rely on their memory when recalling events from the past?

Answer - it depends; whilst others may have a retentive memory and remember every little detail vividly, others may be inconsistent, so is the onus of whoever it may concern to decide whether he/she can use it

Question 12:- Do you think keeping a diary can lead to creating false memories?

Answer - I don’t agree so because people keep their discreet records, experience and feelings as they occur and even often dated, so it is unlikely

Question 13:- Why do people remember very little about things that happened to them in early childhood?

Answer - As I mentioned before, time can cause forgetfulness. A will certainly forget most of his childhood memory because it happened a long time ago, and he/she might not have revisited those moments.

Question 14:- What childhood memories do people usually have?

Answer - a memory of them receiving a present or a particular game they used to. And sometimes abuse is memories people can’t get over.

Question 15:- Do you think technology helps people remember past events

Answer - not of which I’m aware of, even there is I certainly won’t be surprised because technology has advanced over the years and it’s a plus to mankind certain mysteries could be solved .for instance someone that witnessed a crime but can’t recall because of trauma can be helpful so as to bring justice to the perpetrators.

Question 16:- What memories are most important for people?

Answer - pleasant memory like wedding, engagement, your first pregnancy or salary, promotion, awards trophy and the likes.

Question 17:- Is it possible that technology will replace human memory?

Answer - not even in my wildest dream will I believe it will be possible, but if it certainly does, I hope to live and see that day. The human brain is a complex structure. Although there are advanced research into its functions and others, I don’t think so.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.