Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


Powered by iSpeech

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Can you tell me about your hometown?

Answer - My hometown is Nevada, a semi-urban area in the Kottayam district. It is blessed with a plethora of eminent facilities like educational institutions, hospitals, pilgrims, ready frequent transportation facilities.

Question 2:- How has your hometown changed over the years?

Answer - The face of my hometown changed recently with shopping malls to multi-storeyed apartments.

Question 3:- Is there any way your hometown could be made better?

Answer - I think the drainage system should be made better.

Question 4:- Are there good transportation links to your hometown?

Answer - Obviously, there are good transportation links to my hometown.

Question 5:- What kind of jobs do the people in your hometown do?

Answer - Most of the people are farmers in my area. Latex is their main bread and butter.

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer - Yes, I have a lot of friends, and I must say that I am amiable and sociable too.

Question 7:- Who is your best friend and why?

Answer - My best friend is Amal John James because he is very innocent and supports me in all my difficult situations.

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer - I prefer those who are ready to mingle and provide value for friendship.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

Answer - In my perspective, it is not difficult for a social person to make friends.

Question 10:- Which is more important to you, friends or family?

Answer - Of course, family is my first priority, and my family has a friendly approach towards me.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.