Movies & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech.org

Movies & Music IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Movies & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How often do you go to the cinema?

Answer - Well, I love to watch movies at the cinema hence, whenever I get an opportunity I like to go with my kith and kin. Generally, I go once a month at least.

Question 2:- Are cinema tickets expensive in your country?

Answer - I think at my country movie ticket price is also dependant on location like in megacities such as in Mumbai, Delhi it is higher than in some urban area. But, it is not expensive as in foreign. 

Question 3:- What are the advantages of seeing a film at the cinema?

Answer - The biggest advantage is that person can spend quality of time with a friend or with family. Moreover, experience is also different from watching at home or on mobile.

Question 4:- Do you usually watch films alone or with others?

Answer - To be honest, I don’t like to watch it alone; seeing the movie with someone is better than being alone, although, sometimes, I also see it alone, like in lockdown was imposed by the Indian authority after rising corona positive cases in 2020.

Question 5:- Which actor would you like to play you in a film?

Answer - I prefer to watch Hollywood actors and actresses, one of my favourite ones is Dwayne Jonson, he is also known as the rock.

Question 6:- How do you listen to music?

Answer - Music is the best way to relax, and I like to watch it on my Smartphone. I also have a subscription to Savan, which is a music application.

Question 7:- When do you listen to music?

Answer - Whenever I am tired to death, listing to music makes me calm, and I feel more energetic. Additionally, I also listen to music whenever I am travelling, like on a bus, train.

Question 8:- What’s your favourite kind of music?

Answer - There are various kind of music like rock, pop, folk. I personally like classic Hollywood songs. One of my favourite singers is Mahmoud Rafi.

Question 9:- Is music an important subject at school in your country?

Answer - I don’t think music is a a pivotal subject in my country if leaner or children like then they can opt, but it’s optional. Indian education system put more weight on practical and traditional subjects.

Question 10:- What kinds of music are (most) popular in your country?

Answer - India is a diverse country, so it is hard to tell what kind of music people like, but it is also different as age group. Adolescents like to listen to beat-catchy songs kike western and rock, whereas older people are religious and a song which lyrics have some meaning.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also Read Describe an Interesting Neighbour You Like Most

Leave a Reply

Your email address will not be published.