Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time


https://www.ispeech.org

Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time; You should say:-

  • Who is this person?
  • How often this person helps others?
  • How this person helps others?
  • Why this person helps others?
  • How do you feel about this person?

Sample Answer of Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time

Well, I know a host of people who are down to earth and helpful. Some are in my family whereas some are my friends. Thus, when I get this cue card, I couldn’t choose one person, then one name came to my mind, and today I would like to talk to him. His name is Rajesh Bhai. Vocationally he is shopkeeper, his Shop also in our colony. His nature is cool as a cucumber and known as a polite person.

He is always ready to health others. I remember one instance, one of our colony members, ankitbhi, who are not financially well, his family-run by his daily wage. One night his wife was admitted to the hospital and required emergency money. He knocked on Rajesh uncle door at 1 AM and. He did not give only money, although he went with Keyur Bhai and stood up with his family till his wife feel well. Help to others is in blood; he was born to help others. His father was army officers, and he learns from his father to help others.

In his young adult age, I heard one story about how he saved four girls from two robbers and girls was outside the city, thus rearranging them into food and clothes. He is mother Teresa in our area; people give respect not only to him but also to his family. Currently, he is paying more than 10 children school tuition fees. I feel lucky that I know him and we live in the same town. Hearty, I pray to God that he will continue to help others.

Follow-ups Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time.

Question 1 Do people nowadays help others more than in the past?

Answer: I think people also aid others in the past; however, nowadays, social media and other provisions look like people are more helpful. For instance, when accidents occurred, suspected people went for help in the past, whereas now shoot recording or pictures and upload on digital platforms.

Question 2 Who should teach children to help others?

Answer - Parents and teachers play a vital role in children advancement. At the age of a juvenile, parents have to teach it; in other words, when I was a child, my parents tended to stimulate me by sharing foods and toys with children. Moreover, after joining the school, they can learn from tutors and the school curriculum.

Question 3 In what kind of professions do people help others more?

Answer - There are various occupations where people help, a host of organizations also running to yield
aid. For example, in the cold season, society foreheads collect funds and purchase blankets on later volunteers give them to penurious and labour groups.

Question 4 Why are some people willing to help others?

Answer - I think some people have emotional and want to do for others, like being born to help others, such as Mother Teresa. In case someone steps of his door at midnight, that time also they ready for the task. Furthermore, in this internet era, some people show community and get frame or status and faith like a myriad of political.

Question 5 What are some of the ways people can help others in the community? Which is most important?

Answer - In society, people can forge a community that collects funds from citizens and use or yield to those who need help, such as financial support and food stuff.

Question 6 Why do you think some people like to help other people?

Answer - As I said earlier, some people have a big heart and are financially well, so they want to help as much as possible. In addition, getting the frame and printing name in bord or piece of paper some people like to do it.

Question 7 Some people say that people help others in the community more now than they did in the past. Do you agree or disagree? Why

Answer - As I mentioned earlier, I believe that people are also helpful in the past as nowadays. However, that people do not do it to show up in the community.

Question 8 What types of services, such as libraries or health centres, are available to the people who live in your area? Do you think there are enough of them?

Answer - In my opinion, health centres such as hospitals and medicals are more paramount and should be in areas rather than libraries. If you have life insurance, then it's better. Libraries are where youngsters can study, but if citizens are suffering from deleterious diseases or health problems, it's also a big problem for the ministry.

Question 9 Which groups of people generally need the most support in a community? Why?

Answer - All age groups are required to get support in society, and every person expect that their rough time community will stand on their side same as sole and bones.

Question 10 Who do you think should pay for the available services to the people in a community? Should it be the government or individual people?

Answer - People pay various taxes and contribute to several funds, especially in disaster; hence, they can get service and improvements; however, the authority is also for citizens and work for improving the quality of life and services.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also, Read Describe a Tall Building in Your Hometown You Like or Dislike

Leave a Reply

Your email address will not be published.