Books Speaking Part 1 Questions With Answer


Convert Text to Speech

Books Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Books Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1 How often do you read?

Answer - Whenever I have some leisure time that time I prefer to read a book, for instance, I’m reading an English novel for the last a month.

Question 2 Do you have many books at home?

Answer - Well, I don’t have a plethora of books; I’ve only my academic books and few others.

Question 3 Do Indian people do enough reading?

Answer - Yes, Indian people love to reading, and they read according to their time availability. Students and golden-ager read more than other groups.

Question 4 What kind of people like reading and what kind of people don’t like reading very much?

Answer - Well, those people who have great interest in linguistics and enthusiasm about learning something new like to read while those who have no interest dislike it. 

Question 5 What type of books do children read nowadays?

Answer - I believe that the majority of juveniles read their academic books, and apart from it, storybooks and comics they read.

Question 6 Do you think children have lost their interest in stories?

Answer - I don’t think children lost their interest in reading stories. The primary reasons behind it are that they love to hear or read unrealistic things, which also makes them happy.

Question 7 Can storybooks be an ideal gift for children?

Answer - Definitely yes, rather than toys and chocolate, this is a better option. When children read a book, their language grammar and understanding of it also improve, which is used in later life, especially occupational.

Question 8 What can be done to encourage the habit of reading among children?

Answer - Parents and teachers can take few steps to stimulate children for reaching books. They can give a reward or gift to them if they read a particular book such as a hive a bar of chocolate.

Question 9 How does reading help a child?

Answer - As I mentioned earlier, reading improves language as well as grammar, formation or structure of any language. It also forges creativity.

Question 10 How much should a child read every day?

Answer - I think it totally depends upon children's ability because some of them can observe quickly while some of them take more time. However, daily one page is also beneficial.

Question 11 What is the difference between the books sold in the past and the books sold nowadays?

Answer - Over time, huge changes happen between selling books in the past and now. In the past, people loved to read the book, that's why sold book rate was higher although, in this internet era, everything is available online; it's just one click away. Therefore, people prefer to read online instead of purchase.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also, Read Describe the Stage/Part of Your Life that You Enjoyed the Most

Leave a Reply

Your email address will not be published.