Describe Someone You Really Like to Spend Time With


Convert Text to Speech

Describe someone you really like to spend time with

  • Who this person is?
  • How do you know him/her?
  • What do you usually do together?
  • And explain why you like to spend time with him/her?

Sample Answer of Describe Someone You Really Like to Spend Time With

The person I really like to spend time with is my twin brother. His name is  Kelvin Ofosu-Boateng. I have known him from birth, and we have always been together since childhood. We attended the same schools, and we enjoyed the same hobbies. We mostly play video games together, which we both enjoy very much. We also have discussions about sports. I can share my problems with him, and I am confident he would offer genuine solutions. I like to spend time with him because he is the oldest friend I have ever known, and I can trust him not to be selfish with anything. We always have a good laugh sharing funny stories and jokes with each other.

Follow-ups of Describe Someone You Really Like to Spend Time With

Question 1:- How many generations usually live together in your country?

Answer- Two generations usually live together. The parents and their children.

Question 2:- Is it important to visit family members?

Answer- I think it is important to visit family members. It helps to maintain the bond between relatives.

Question 3:- What are the values of family in your country?

Answer- The main value of family in Ghana is unity and harmony. The family also teaches respect for authority.

Question 4:- Why is family bonding necessary for happiness in life?

Answer- Family bonding is necessary for happiness because family provides a sense of belonging to us as human beings. This sense of belonging gives us a feeling that makes us feel truly happy.

Question 5:- Do you think the support from a friend is different from the support from a family member?

Answer- I feel the support of a friend is different from that of a family in the sense that most friends may not be willing to go as far as a family member would go to support you. A friend would usually provide support at his or her own convenience, but a family member would support you even if it is an inconvenience to him or her.

Question 6:- What kinds of people are easy to get along with?

Answer- People who are easy to get along with are people who always wear a smile on their faces. People who look friendly and approachable. People you share the same interest with are also easy to get along with because there is so much you can discuss together.

Question 7:- How do leaders get along with their subordinates?

Answer- Leaders get along with their subordinates by communicating instructions clearly. They should allow subordinates to express their needs and concerns without any fear of intimidation. Leaders should also find an amicable way of instructing subordinates so that they perform their duties gladly.

Question 8:- Do people have time for themselves nowadays?

Answer- I do not believe people have enough time for themselves. Nowadays, people spend a great portion of their time at their workplaces. From work, they spend a significant amount of time in automobile traffic before getting home late. On weekends when most people do not work, they have a lot of chores to complete because they didn’t have enough to perform them during the weekend.

Question 9:- Do you like talking with older people? Why?

Answer- I enjoy talking with other people because I learn so much from them. They always share a lot of experiences that I can apply in my life. They also, more often than not, have a lot of interesting stories to share; hence talking to them is never boring.

Question 10:- At work or in school do you think people need to help each other?

Answer- People need to help each other at any place because they cannot perform all tasks perfectly. You may need someone else’s help in performing certain tasks, no matter how small they may be.

Question 11:- What is the value of teamwork?

Answer- Teamwork is important is an important value. Teamwork has been shown to increase productivity in every aspect in which it is applied. It leads to faster achievement of objectives.

Question 12:- What are the sources of pressure in people’s lives?

Answer- Pressure can come from areas such as work, the home, marriage and even sometimes friends.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.