Friends Speaking Part 1 Questions With Answers


iSpeech.org

Friends Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Friends Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1 How often do you talk to your friends?

Answer - Well, I’m a student, and I go to college regularly thus, I meet my buddy often hence, I talk with them often, however, in this corona pandemic, I’m not going to college; thus, I talk with them on call such as once a week or sometimes more than it.

Question 2 What do you think makes people have a long friendship?

Answer - In my opinion, the primary requirement is that loyalty; if both people are gullible to each other and trustworthy, then a high chance of this friendship go along.

Question 3 Does it make things easier in a friendship if you have similar interests?

Answer - Yes, I think, if both are interested in the same realm, then it makes a smooth friendship. For instance, it is generally seen that in a group, those who have the same hobbies and interests have strong bonds and hang out in a company more.

Question 4 How do people make friends now?

Answer - In this internet era, the majority of people use social platforms, and they make friends from there, such as Facebook, Instagram which are common nowadays. Moreover, during school or college time as well as in-office making mates is also common.

Question 5 Is friendship (= are friends) important to you? (Why?/Why not?)

Answer - Definitely yes, I believe that friends are part of the family and we could share something with them which we couldn’t share with our family members or relative. Additionally, spending quality of time and we can be helpful with each other.

Question 6 Do you prefer to spend time with friends or spend time alone? (Why?)

Answer - Well, I’ve mixed opinions. When I’ve to cherish moments that time I like to spend time with my friends whereas, for study and the task where I need to my full concentration I prefer to spend time alone.

Question 7 What do you and your friends do together?

Answer - I do a host of things with my friends. As I said before, we enjoy playing games, going on a picnic, making dinner, and many more.

Question 8 Are friends more important than family? (Why?)

Answer - Well, both are pivotal in every person's life; they are the backbone. Without anyone person not feel good and sometimes bad consequences.

Question 9 How do Indian people make friends? (= where, in what situations, e.g. at school & work.)

Answer - Indian people like making friends whenever they go; for instance, the majority of Indians when come back home after tip they come with the new contact. Friendship with co-workers and classmates is also common.

Question 10 Do adults and children make friends in the same way?

Answer - I don't think both ages of people approach is same for making friendship. Children make friends easily and also break the brother code easily whereas, teenagers show commitment in friendship.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also, Read Farm Animals & Wild Animals Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published.