Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech
Hometown IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Can you tell me about your hometown?

Answer - I am leaving Surat. Surat is a very well-known City for diamonds, and also it is the second cleanest city in India after Indore.

Question 2:- How has your hometown changed over the years?

Answer - Early before ten years ago, there was no transportation facility, but now there are public-funded transportation available and apart from that also many garden and park available nowadays.

Question 3:- Is there any way your hometown could be made better?

Answer - My hometown is already better and better, but pollution is the biggest problem in my hometown, so government should have to introduce electronic car in my hometown.

Question 4:- Are there good transportation links to your hometown?

Answer - As I mentioned earlier, there are many transportation facilities available in my hometown, and the railway is very connected with many states, and Surat is the central city of Gujarat.

Question 5:- What kind of jobs do the people in your hometown do?

Answer - Mostly in my city, all the fox are connected with the diamond business and apart from that embroidery business also expanding very rapidly.

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer - Yes, I have had a lot of friends since childhood in my city, and still, they are connected with me.

Question 7:- Who is your best friend and why?

Answer - My best friend is Utsav but and we have been studying together since childhood, and apart from that, he has a very positive attitude and also provides me energy always regarding the study.

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer - I like to be the friends who are more educated and have the right knowledge about the current trend so I can get to know about the current trend from them.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

Answer - I always prefer to make a friend who is good person, and even they are social workers, so it is very easy for me to make friends with those who have these abilities.

Question 10:- Which is more important to you, friends or family?

Answer - Friends and family both are important to me because they are a very integral part of my life whenever I need them; they always airport if I have a choice to select. Obviously, my family is there the most connected with me.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also Read Some Think that Quality Art Can Be Made by Anyone While Others

Leave a Reply

Your email address will not be published.