Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech

Hometown & Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What is your country famous for?

Answer - well, my country India popular for lot of things especially for the rooted cultural heritage and history.

Question 2:- Where do you live in your country?

Answer - well I live in Kerala which is located in the Southern part of India.

Question 3:- Is it an interesting place to live?

Answer - Of course, Kerala is well known as god's own country.It is state awashed with lot of lakes and rivers.Moreover the people are more amiable to everyone.

Question 4:- Are you planning to live there in the future?

Answer - YES, Since my parents are living here probably I will also settle down here once I pursue my career in overseas aswell.

Question 5:- How is the weather today?

Answer - Well,the weather today was more pleasant for me ,not scorching temperature rather tolerable.

Question 6:- What’s your favourite kind of weather?

Answer - Well,my favourite weather is a kind of balance between the cold and tropical.Its mostly seen in November months before the the winter.

Question 7:- Is there any type of weather you really don’t like?

Answer - YES,iam not really into summer ....because thesedays the summer heat is unbearable and can't even step out from the house.On lat summer we really suffered alot with water problems because it turned most of the weeks into empty water tanks.

Question 8:- What is the climate like in your country?

Answer - WELL,India is a diverse country so each part of India receive diffrent kind of climate for instance the west side of India is dessert whereas in the east side there is a place called chirapunji receive 24hours rainfall.

Question 9:- Does the weather affect people’s lives in your country?

Answer - Of course, people plan every special occasions in accordance with the weather.In Kerala most of the weddings are held in before or after the moonson

Question 10:- Do people change in the summer?

Answer - well, people store more water in the summer,as it might turned out be a drought .

Question 11:- Does bad weather ever affect transport in your country?

Answer - Oh yes, lot of such incidents happened. Lately sure to the heavy rainfall one bus slides through the road because the roads become slippery and collided with other vehicles.

Also Read Some People Think that A Sense of Competition in Children Should Be Encouraged

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.