Magazines & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


https://www.ispeech.org

Magazines & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Magazines & Music IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. What's your favourite kind of music?

Answer:- The music I like listening to is Ghanaian hip hop because sometimes I relate the lyrics to my life, and also the beats in it is really fascinating.

Question 2. Do you like to listen to live music?

Answer:- Yes, of course, I love to listen to live music as it offers me the opportunity to see most of my favourite musicians. Last year, the year during the Easter break, a live program was held at Victoria Park, and I was excited to see my all-time favourite rapper, Sarkodie.

Question 3. Is live music popular in your country?

Answer:- Live music is most popular in the metropolitan areas in my country, and only those in the vicinity have the advantage to witness it. In the rural areas in my country, they hardly hold live musical programs. So when you want to have an experience unless we travel for a long distance before we can actually have the experience.

Question 4. Have you ever been to a concert before? or Have you ever been to a musical performance?

Answer:- Yes, I have been to a musical show once in my life. I was in my first year at the university, and there was this program where most of the famous song artists were invited, and it was so fantastic. I remember King Atta, Shatta Wale, King promise, and so many musicians were present. In fact, it was a memorable day, for that matter.

Question 5. Do you often read newspapers?

Answer:- I occasionally read newspapers because most of the current news happens to be pop up on top of my phone screen, which I easily read without going to get the newspaper.

Question 6. Do you prefer to read local news or international news?

Answer:- It depends on the importance of the news content. For instance, recently, when there was the Covid pandemic, and we were always eager to know the current information about the spread of the virus, we mostly watched international news. However, when there is a piece of interesting local news being shown on TV, I will definitely watch it as well.

Question 7. Which is more popular where you live, newspapers or magazines?

Answer:- Newspapers are more common in my country compared to magazines. We often see both elderly and young people reading newspapers containing current information.

Question 8. Do many people today read newspapers?

Answer:- I believe the vast majority of individuals do not read newspapers today. They rather google most information on the internet, especially the educated ones.

Question 9. In the future, do you think more people than today will read magazines or fewer people?

Answer:- I believe, although the use of the internet is rapidly becoming predominant in most places worldwide, reading of magazines will never fade away as people still have a keen interest in reading magazines.

Question 10. Do you think that newspapers will be important to you in the future?

Answer:- Yes, of course, I believe reading newspapers will be very vital to me in some years to come because the information read newspapers have a lasting effect on my memory than the ones I watch on television.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.