Noise & Bus or Taxi IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech
Noise & Bus or Taxi IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Noise & Bus or Taxi IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1. How is the noise level in your city?

Ans. In Pune, over the years, the noise has proliferated because of the added vehicles, new factories, and Street markets; it has worsened. The prominent reason for this is mostly the people from the rural areas have come and settled down here, and because of this, the population has increased which has risen noise in last few years.

Question 2. Where does noise in urban areas come from?

Ans. There are many sources from where the noise has been coming. The first and foremost is the traffic, i.e., the vehicles which are running on the roads like buses, cars, bikes. The second reason is the industries or the factories which have been set up close to the residential areas, and the third option is market streets.

Question 3. Do you think it is important to be alone sometimes?

Ans. I do feel that sometimes you have to be alone if you want to ponder upon some important part of your life which hasn’t been going as per the plan or not working accordingly, then this is one of the best ways to recognize that area and work on that so that you can improvise it quickly. So, from my perspective, it is very important to give some time to yourself, and the best way is to sit alone for some time.

Question 4. What is the importance of belonging to a certain group?

Ans. I feel if you are in any kind of group and want to perform some kind of task, that will make your workload a little bit less and you will be able to perform in a much better way what you could have done individually. So yes, I feel like it is important nowadays to be in a team and then work accordingly.

Question 5. What are the problems you could have if you go out together in a big group?

Ans. From my perspective, the major problem I can think of in a big group is diverse opinions, and people may not agree with others’ thoughts, so there are great changes, ideas will clash, if many people want to put up their opinion on a particular topic so this is the evident problem I can see.

Question 6. How often do you take the bus?

Ans. I would say rarely I have commuted through bus because I have my Bike and car. So I prefer to use those whenever I have to go out for any kind of work or to commute to the office. I’d prefer to go by Bike rather than by bus. So throughout my life in Pune, barely I have used the bus as my transport option.

Question 7. When was the first time you took a taxi?

Ans. As far as I remember, when I went for a competitive exam to get admission to Engineering College that time I booked a taxi from my house to the examination center as the place was quite far from my residence. So I had to travel through some kind of fastest and safest transport. Also, I was running out of time, and no one was there in my family to drive the car, so that was the first time I opted for the taxi.

Question 8. What are the advantages of taking a taxi compared with buses?

Ans. There are innumerable merits of opting for a taxi rather than a bus. The first important point is after booking a taxi that will become your personal vehicle, so it all depends on you whether you want to take anyone along with you. The second thing is it will move according to your time wherever you want to reach, and it will make you faster as compared to the bus. The third and the most important thing is if, in any case, your plan changes, you can easily redirect your taxi to your new destination.

Question 9. Is it convenient to take the bus/taxi in your city?

Ans. Yes, it is easy to book any kind of transport whether it be a bus or taxi for online taxi apps are available through which anyone can book the cabs or taxies at their convenient place and time and for bus stops have been made at a smaller distance or walkable distance so anyone can take bus also as their mode of transport.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also, Read Describe a Piece of News Affected the Most 

Leave a Reply

Your email address will not be published.