Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


Text to Speech

Accommodation & Hometown IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Let’s talk about your hometown. Where is your hometown?

Answer - I live In Kanpur which is in the northern part of India and is about 80kn m from from the capital of uttar pradesh lucknow.

Question 2:- What do you like about it?

Answer - Though the city has a blend of both tradional and western culture, I like the street food the most which according to me is the best as compare to other cities.

Question 3:- What do you not like about it?

Answer - I like everything about my city apart from thing that is the lack of job oppotunities. Though governement has announced certain provisions to boost local jobs ut I think it will not gonna work until an unless some big companies sows interest in it.

Question 4:- How important is your hometown to you?

Answer - Honestly speaking my hometown is everything due to presence of my family, friends and relatives. Apart of that my house is built in corner which has a nice view of park in front of us . So these are the things which I am emotionally attached to.

Question 5:- Do you think you will continue to live in your hometown?

Answer - It really depends on the situation. As I told earlier that city lacks jobs opportunities due to which I may end up getting a job to other city to which I have to migrate. I am trying to get work from home based job so that I can lve in my hometown but sometimes things are not in your hand.

Question 6:- Let’s move on to talk about accommodation. Tell me about the kind of accommodation you live in?

Answer - i live in a bunglow with a with a joint family.the groung floor has 3 rooms in which one is occupied by my grandparents and rest 2 rooms my aunt and uncle is living. And in first flooe it has 2 big rooms and a balcony . aprt from that I have a very big terrace in whi ch we have construct a small room and a park is built just in front of our house entry gate and at evening you can enjoy cold breese coming directly from the park.

Question 7:- Does the place you live in have many amenities?

Answer - As I mentioned earlier I live in a sytand alone house. I have park in front of my house in which there is a playground where you can play some games like cricket, badminton, kho kho etc and also there is a small area which is built facing the sun where you can perform yoga as well.

Question 8:- Is there anything you would like to change about the place you live in?

Answer - No , not at all because I like the lifestyleof people living in my area wich is more orthodox raher than adapting western culture. Thae way of living and society culture is same which is used to be a decade ago.

Question 9:- Do you plan to live there for a long time?

Answer - I have not thought aout it to e honest, but I guess to pursue a job and higher studies one cannot be get this done by living in same city. One has to migrate to other cities or country which i think will be applied on me as well. currently I am in my home town but only god knows whreI will be next years.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also Read Talk about Something Interesting Your Friend Has Done but You Haven’t

Leave a Reply

Your email address will not be published.