Describe a Thing You Did to Learn Another Language


Text to Speech Voices

Describe a thing you did to learn another language

  • What language did you learn?
  • What did you do?
  • How does it help you learn the language?
  • And how do you feel about it?

Sample Answer of Describe a Thing You Did to Learn Another Language

From my childhood, I would love to eat chocolate. Every weekend when my father came home, he brought me a bar of special chocolate every day; I ate chocolate, but one day I read the ingredients, but I saw there were three languages in Tamil, English and Sinhala. At that time, I had a fair knowledge of English, but I didn't know how to manage Tamil. I don't know even one lettering Tamil language. So, I think I want to learn the Tamil language. According to my wish, I had to follow Tamil languages from grade 3 in my school. Due to my enthusiasm, I learn the Tamil language very quickly. Even now, I can manage the Tamil language as my mother language. In my ordinary level exam, also I got a very good pass for the Tamil language. After my advanced level exam, I entered the nurses training school in Batticaloa. There are only Tamil speakers in that area. They can't understand Sinhala. In here my knowledge is very important. I was able to communicate with them and treat them very effectively as well as I learned a lot of things from them apart from nursing. And I had a chance to improve my speaking skills also. I want to read the ingredients on that label of chocolate in my childhood. But due to that chocolate, I learn another language completely.

Follow-ups of Describe a Thing You Did to Learn Another Language

Question 1:- What difficulties do people face when learning a language?

Answer- There are a lot of difficulties. Especially understand problems. Because native speakers are speaking very fluently. So other people cannot understand their pronunciation.

Question 2:- At what age should children start learning a foreign language?

Answer- I think in their toddler period. Some researchers have found that babies learn their mother language in toddler periods.

Question 3:- Which skill is more important speaking or writing?

Answer- I think both skills are very important. Because both of them are essential for our daily life, only speaking is not important because we were not able to understand written documents.

Question 4:- Do you think language learning is important? Why?

Answer- Actually. If we go abroad when we know their language we can communicate with them easily. It helps us to get rid of some troubles.

Question 5:- Which is better, to study alone or to study in a group? Why?

Answer- It is not the same for all. Some of them like to learn alone, even i. But group discussions also help someone who doesn't like to read books. They can keep memorized by discussing.

Question 6:- What’s the best way to learn a language?

Answer- By practising. we can learn by books ar any other way if we do not practice it will forget w very easily.

Question 7:- Does a person still need to learn another language if he is good at English?

Answer- Ya. Because each and every person in the world they don't know the English language very well. If we go to japan, china, Korea or etc. We have to learn their language and pass their language test before entering their country.

Question 8:- Do you think minority languages will disappear?

Answer- Ya, I think. I Srilanka also some ancient languages are not using in these days. I also forget these languages.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.