Names & Birthdays IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech

Names & Birthdays IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Names & Birthdays IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1 Does your name have any special meaning?

Answer - Yes, my name is Dhruv, and its meaning is passion. I was also aware of it nearly a couple of years ago from a website.

Question 2 Is your surname ubiquitous in India?

Answer - Not at all, my surname is common in my town although not in my country. In another part of my nation, it's rare.

Question 3 Do you like your name?

Answer - Definitely yes, I love my name; it's unique and has a special meaning.

Question 4 Would you like to change your name?

Answer - To be honest, no, I haven’t thought about it, but I don’t like to change it in future because this name is given by an Apple of my eyes, my maternal aunt.

Question 5 Do people in India ever change their names?

Answer - I think the changing name was common in India in the past, especially during marriage time; for instance, one of my paternal aunties changed her name before marriage. However, nowadays, people are not changing the name.

Question 6 What name do people at home (your family members) call you?

Answer - I don’t have any nickname or a special name which is called by kith and kin. My family members call me by my first name.

Question 7 How do children celebrate birthdays in your country?

Answer - Owing to western influence, celebrating a birthday is common nowadays. The majority of Indians do it by organizing an event and with friends and family or relatives.

Question 8 How did you celebrate your last birthday?

Answer - On my last birthday, was a corona pandemic and the Indian authority also imposed a lockdown. As a result, I celebrated with my family at my house.

Question 9 What kinds of birthday gifts do you like to receive?

Answer - To be honest, I wouldn’t say I like chocolate or toys as gifts. I prefer to receive a gift which beneficial in my routine life, such as perfume, wallet.

Question 10 Is there a difference between the way you celebrated your birthday in the past and the present?

Answer - It's a dichotomy between my present birthday celebration and what was in the past. I wasn’t celebrating my birthday whereas now I do it by cutting a cake in the past.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also, Read Photography Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Reply

Your email address will not be published.