Describe an Interesting Song


https://www.ispeech.org/text.to.speech

Describe an interesting song

  • What the song is?
  • What story does the song tell? / What it is about?
  • Whether the song is popular?
  • And explain why you think it is interesting?

Sample Answer of Describe an Interesting Song

Well, I am fond of to listening music. I listen to so many songs in my daily routine. But today here I would like to talk about one of my favourite songs, which are sung by Harjit Bhullar. The name of the song is 'Thokar'. This song was released by Akhil Singh in 1988. It is a Punjabi song. Actually, the first time I listened to this song was at my college party. It is an interesting song as well as it is a motivational song. In my perspective, this song tells the story of individuals who failed many times and did not achieve their goals. Apart from it, after failure, he did a lot of practice to achieve their goals. In Addition, this song is popular in my nation. The majority of people listen to this song every day. Furthermore, this song is very popular. With the help of this, people can grab their goals and boost their energy after listening. So that's why it is an interesting song.

Follow-ups of Describe an Interesting Song

Question 1:- Do teenagers and adults enjoy the same kind of songs?

Answer- No, it depends upon a person's choice. Apart from this, young people give more preference to folks and jazz songs. After that, the adolescent like to listen to story related songs. So that's why they give preference to music according to their taste.

Question 2:- What are the factors, which make people like a song?

Answer- Well, there is a wide range of factors which individuals like the most. Such as song music and lyrics and song quality as well as the way they represent the video song affects the people.

Question 3:- On which occasions do people in your country sing together?

Answer- Well, there is some occasion which individuals like to sing together. Apart from it, like in the Lohri festival as well as the marriage functions, people give more preference to singing a song with family members and friends.

Question 4:- Which kinds of songs are suitable for children? Why?

Answer- Well, in my perspective, the light beat songs and folks songs are particularly for children. Apart from that, the folks are describing the traditional culture. They connect the pupils with their culture.

Question 5:- What do old people like to listen to?

Answer- Well, the old people like to listen to folk music. After that, this music is related to our tradition.

Question 6:- How would your grandfather feel if you gave him some hip hop music to listen to?

Answer- Well, I would say that my grandmother does not feel comfortable after listening to hip hop music. Apart from it, she loves Punjabi and Hindi songs.

Question 7:- Why do you think old people like old songs?

Answer- Well, old people like to listen to traditional music because they think that the old songs are better than others.As well as the old song connected with their old memories.so that's why
they give more preference to old songs.

Question 8:- Why do you think people of different age groups have different favourite songs?

Answer- Yes, it depends upon the person's taste. After that, adult people like to listen to the beat and pop songs. Apart from it, the children like to listen to the light beat song.

Question 9:- What kinds of music do (small) children in India like to listen to?

Answer- Well, the small children like to listen to the beat song. After that, they do not understand the song properly, but they like to dance to the beat song.

Question 10:- What are the differences between popular music and the music that (young) children like to listen to?

Answer- Honestly speaking, I do not have proper knowledge about your question. But I think it depends upon the person's taste. But in my opinion, the young individual likes to listen to the popular beat song.

Question 11:- Why do some people like to play music (musical instrument} in the open?

Answer- Well, most individuals like to play the music open. Apart from it, they like to share their talent in front of others. so that's why they give more preference to open music

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.