IELTS Speaking Test Part 1 ( Photos & Clothes ) Questions With Answer


Text to Speech Demo

IELTS Speaking Test Part 1 ( Photos & Clothes ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

IELTS Speaking Test Part 1 ( Photos & Clothes ) Questions With Answer

Question 1:- What is your favourite item of clothing?

Answer- jeans pant is my favourite item of clothing because I find them very comfortable and also you can pair jeans with western clothes like a crop top or t-shirt as well as you can pair them with ethnic Kurtis also. So jeans give comfort along with looks.

Question 2:- Are there any traditional clothes in your country?

Answer- Yes, we have many traditional clothes like sari, choli, salwar and dupatta and many more. Moreover, the way of wearing traditional cloth is also different according to different cultures. You can wear a sari in many ways, Gujarati, Maharashtrian, Odissi and so on.

Question 3:- Where do you usually purchase your clothes?

Answer- Well, I usually purchase clothes online because I find it easy to shop. You order clothes, and it delivers to your door, and there are many options online colour, size patterns and whatnot. Moreover, they have a return policy, so if you don't like anything, you can easily return it.

Question 4:- Have you ever bought clothes online?

Answer- Yes, I mostly order clothes online as I find it more comfortable because I can sit on my bed and choose clothes for myself. I don't like to go out shopping.

Question 5:- Who do you usually take photos of?

Answer- Well, because I am a big foodie, I take more photos of food rather than people. I also like to cook, so I always take photos of food prepared by me. I usually cook something special on weekends, so every weekend, I also try to improve my photography skills by taking photos of food from different angles and ideas.

Question 6:- How do you keep your photos?

Answer- I keep my photos saved on my phone until their memory is full. After that, I transfer photos to my hard disks. Photos which I like the most I get printed, and I make a photobook with them.

Question 7:- Do you keep your photographs on your computer?

Answer- No, I mostly transfer it to the hard disk, which is separate and not in the computer. I feel a small hard disk is easy to maintain and carry than a computer for photos.

Question 8:- Have you framed any of your photos?

Answer- Yes, I framed our family photo, which I keep on my work desk. I also framed a big photo of Shirdi Saibaba, which I kept in my home pooja. On my birthday I got my photos framed by my friends which I kept in my bedroom.

Question 9:- Do you prefer to send postcards to people or to send photos that you took yourself?

Answer- I prefer sending postcards to people because I find it more unique than photos. Photos people can click themself also but a postcard with a message on it is more close to my heart.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.