Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


iSpeech

Politeness IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Who teaches you to be polite?

Answer - As far as i concerned no one ever tried to teach me what politeness is and its relevance whereas i learnt it from my people by observing how they are interacting with others For instance My father is very polite and he talks to people pleasantly.He once told me that we should always greet our guests by standing up from our seats while they entering into a room.

Question 2:- How do Indian people show politeness?

Answer - i am afraid to say that India is a diverse country, politeness and moral values are part of Indian heritage.People in india display their politeness through different actions like talking pleasantly, greeting others by saying namaste,using polite language in a communication moreover appreciating people for their credits and accomplishments.

Question 3:- Has the way people show politeness changed in India?

Answer - yes. Due to the advancement of technology, most people forget to use the proper polite communication strategies such as thank you and sorry.Moreover in India the younger generation are now in the firm grip of social media so most of the people don't pay attention to the guests who visit their house.

Question 4:- Are you angry with people who are late?

Answer - its tricky question madam,sometimes i do because waiting for one person to host a meeting or seminar is a waste of time for everyone in the group.,So before taking my anger into action i will enquire about the reason behind the late coming and if its genuine i wont get anger otherwise if the person keep doing this activity i will definitely report such incident to higher authority .

Question 5:- Do you think that people have less free time today than in the past? Why?

Answer - yes of course these days people have less pastime than in the past.For instance if looking in to the children, today's kids are more busier than ever, their days packed with structured activities like school,sports and tutoring.Kids a century ago had increased free time,spend more time on outside and slept longer than the kids of today's digital era.So generally speaking most of the people life is today well organised and they all are become workaholics which eventually reduce their free time.

Question 6:- Do you think that the quality of living is increasing? How?

Answer - yes the quality of living has increased enormously lately .These days most people lead a high standard of living by receiving higher salary and maintaining a sound mind and body.Moreover to attain improved quality in life we should consider some aspects such as daily sleep, enough sleep and spending some valuable time for their favorite activity will altogether definitely bring out it.

Question 7:- Today people use machinery to automate everything, is it good or bad?

Answer - well,its difficult to make a choice ,nevertheless to an extent converting machines into automation will reduce the workload of humans .Moreover by introducing automation into the business will eventually eliminate the human error by enhancing the consistent and reliable output.While there are cons as well,wide utilization of machines will cause job uncertainty and permanently eradicate some job options other than that,the machines needed to be religiously updated and maintained it will cost a hefty amount of money.

Question 8:- How does modern technology help to save time?

Answer - well,generally speaking modern technology assists people in saving time. For instance mobile devices itself help people by making navigation more efficient, giving traffic updates and public transport times.Moreover through automation you can pay bills,schedule meetings and can purchase things while sitting at home,So in a wider aspect technology makes human life more easier.

Question 9:- Do you agree that people should let the machinery do everything?

Answer - absolutely no...i don't agree with this notion,as i said earlier if the prevalence of automation increases it will eventually cause unemployment and stagnation in the economy.So using the machines for a mass production and in the domain business is acceptable while COMPREHENDING THEIR SERVICES INTO OTHER areas WILL DEFINITELY RENDER PEOPLE JOBLESS.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also Read Describe an Occasion when You Received Good Service from a Company or Shop

Leave a Reply

Your email address will not be published.