Punctuality IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


https://www.ispeech.org/text.to.speech

Punctuality IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Punctuality IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1 Do you wear a watch?

Answer - Not at all. I really don’t need to wear one as I have my mobile phone to check the time now and then.

Question 2 In your country is it important to be on time (= be punctual)? (e.g., for meetings, work, classes)

Answer - Yes, it is essential to be on time for meetings, classes or work

Question 3 Do you like to be on time?

Answer - If my entire plan depends on that person, I really don’t like people getting late. Also, being late does not mean skipping five or ten minutes, but it really becomes annoying beyond that, especially in places like movies or a game, where you miss a part of it if your partner is late. But, for the most part, if I have to not wait for a very long time, I don’t mind too much about people being late.

Question 4 How do you feel when others are late?

Answer - If my entire plan depends on that person, I really don’t like people getting late.

Question 5 How do you remind yourself to be on time?

Answer - I usually remember the appointments and meetings, but sometimes I set reminders on my phone to be on time.

Question 6. Why are some people always late?

Answer - Some people are always late because they do not plan well and are not good at time management. They may also not value time.

Question 7 Do you think it’s important to be punctual?

Answer - it mostly depends on the situation. For example, if an individual is late for a meeting or a flight, the person will lose a lot of things. However, being very time-bound for places like parties or travelling takes a lot of fun out of vacations. Also, if you know someone is waiting for you, you must try to be on time.

Question 8 What will you do if you are waiting for someone?

Answer - If I am waiting for someone, I’ll probably surfing the internet and check my social media platforms

Question 9 Do you think people these days are as punctual as they were in the past?

Answer - I think people are as punctual these days as they were in the past. However, sometimes due to the traffic situation of today, people are not able to reach on time for their work, meetings, appointments etc.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Also, Read Describe a Place Full of Colours

Leave a Reply

Your email address will not be published.