Major & Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer


Text to Speech

Major & Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Major & Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you work or study?

Answer- Well, I am a student studying at the infamous University of Multan. That is situated far away from my house. I am studying master's in chemistry.

Question 2:- What is your major? Or what was your major?

Answer- My major is chemistry. It's my favourite subject. I read it with thrill, but most students dislike it because it's difficult to be understood.

Question 3:- Why did you choose that major?

Answer- I have more interest in chemistry because I like the chemical equations with the revolving of electrons. These things attract me more.

Question 4:- What is the most difficult part of studying that subject?

Answer- In chemistry, the more difficult it is to memorize the chemical formulas and names of different chemicals—some chemicals haveing more than two formulas which cause confusion.

Question 5:- Do you plan to use the subject you are studying in the future?

Answer- In future, I want to continue my subject to a large extent. I want to study biochemistry because it's my major.

Question 6:- Do you play any sports?

Answer- I like sports very much. I am a great player in cricket. I am the best batsman inspired by Baber Azam.

Question 7:- Do you watch sports on TV?

Answer- I am ambitious for cricket. I watched all matches played by my favourite cricketer Baber Amaz. It is having great fun with the family.

Question 8:- What is the most popular sport in your country?

Answer- Well, the popular sport watched and played in my country is cricket. Cricket is enjoyable and enjoying game. All age people are most profound of it. Most international tournaments are watched profoundly.

Question 9:- How do people in your country stay fit?

Answer- Fitness determines the health of a person. In my country, people do exercise, jogging and play games to become fit and healthy. The weekend is the most healthy day people enjoy it with their children by playing different games.

Question 10:- Is it important for children to play sports?

Answer- Sports are good for people of all ages people. Through games, we learn harmony, humanity, courage and so on. Sports are a good place for learning for children. Children can learn many more things.

Follow Us on IELTSTrend Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.